CEC Het Lichtruim

De Bilt


  • Oplevering:
    2013-10-01
  • Architecten:
    GROUP A
  • Opdrachtgever(s):
    Woonstichting SSW
  • BVO:
    10.000m2
  • Type:
    Gestapelde woningbouw, Onderwijs, Utiliteitsbouw


Hegeman heeft voor opdrachtgever Woonstichting SSW het nieuwe Cultureel en Educatief Centrum Het Lichtruim gerealiseerd.  Het is gelegen in het zuidelijke gedeelte van het herontwikkelingsgebied de Melkweg in Bilthoven.

In CEC Het Lichtruim zijn drie basisscholen samen met een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal, de buitenschoolse opvang, de bibliotheek, Kunstencentrum (de muziekschool, het creatief centrum de Werkschuit), centrum voor Jeugd en Gezin en een podiumaccommodatie voor muziek- en dansuitvoeringen gehuisvest . Op de bovenste twee etages zijn 19 huurappartementen en een gemeenschappelijke ruimte gerealiseerd.

Vergelijkbare Projecten

Gestapelde woningbouw

Onderwijs

Utiliteitsbouw