Honigkamp; nieuwbouw 28 sociale huurwoningen

Arnhem


 • Oplevering:
  2017-02-28
 • Architecten:
  01-10 Architecten
 • Opdrachtgever(s):
  Vivare
 • BVO:
  28 woningen
 • Type:
  Woningbouw, Ontwikkeling


Hegeman en Vivare hebben samen een Design & Build overeenkomst gesloten voor de nieuwbouw van 28 eengezinswoningen aan de Honigkamp in Arnhem. 

Op de plek waar een oud verzorgingshuis en aanleunwoningen stond zijn 28 grondgebonden sociale huurwoningen gebouwd. Volgens een stabiel en voorspelbaar proces zijn de woningen volgens het One Piece Flow bouwsysteem gebouwd. Dit betekent dat we samen met onze ICB-ketenpartners elke dag één casco, wind en waterdicht hebben gerealiseerd. 

Binnen de taakstellende kaders op het gebied van tijd, geld, kwaliteit en organisatie staat het gebruiksgemak en de gezondheid van de bewoners voorop. Naast de levensduur van het casco is ook rekening gehouden met de vervangbaarheid en herbruikbaarheid van de materialen. Flexibel, aanpasbare installatie en een dikke schil maken de woningen energiezuinig en onderhoudsarm. 
 
Naast het realiseren van de woningen zijn ook de sloop van de bestaande opstallen, het bouw- en woonrijp maken inclusief aanleg nieuwe nutstracé ’s en de inrichting van het bijbehorende openbaar gebied onderdeel van de opdracht. 

 

Locatie - Arnhem


Vergelijkbare Projecten

Woningbouw

Ontwikkeling