Blog; Hoe Mike betekenis geeft aan zijn traineeship

Start van het traineeship


Begin januari 2021 startte ik met mijn traineeship bij Hegeman Bouwgroep. Twee jaar lang heb ik elk half jaar meegelopen bij een functie naar eigen keuze. Het doel van het traineeship is een goede indruk te krijgen van de verschillende functies binnen Hegeman Bouwgroep. Zo kan ik na afronding een weloverwogen keuze maken welke functie ik binnen Hegeman Bouwgroep wil bekleden. Ik startte als assistent-uitvoerder van Stephan Olthof op diverse bouwlocaties. Voor mij was dit een zeer leerzaam half jaar. Ik heb de manier van bouwen, One Piece Flow, van Hegeman Bouwgroep van dichtbij meegemaakt.
 

Volgende stap; werkvoorbereiding


Na mijn half jaar in de uitvoering was het tijd voor de volgende stapje in het proces: de werkvoorbereiding. Ik heb mij voornamelijk bezig gehouden met de voorbereiding van 38 appartementen te Nijmegen. Tijdens de werkzaamheden op deze afdeling bleek het heel nuttig dat ik eerst op de afdeling uitvoering heb meegelopen, omdat ik op de bouw heb gezien hoe de details in de realisatiefase worden uitgevoerd.
 

De functie planvoorbereider


In februari van dit jaar begon ik aan het derde half jaar van mijn traineeship als planvoorbereider. Als planvoorbereider zorg je ervoor dat een project technisch en financieel haalbaar is. Ik heb bijvoorbeeld voor ons project ‘Begijnenvest’ in Goor de werkbegroting opgesteld. Daarnaast heb ik met Jeroen Willems in een bouwteam plaatsgenomen. Samen met opdrachtgever, architect en diverse adviseurs hebben wij een te vernieuwbouwen uitgewerkt.

Niet volgens plan


Hierna had ik eigenlijk moeten beginnen aan het laatste half jaar van mijn traineeship. Maar ik heb besloten mijn traineeship een half jaar eerder af te ronden, omdat ik voor mezelf de keuze al had gemaakt welke functie ik na mijn traineeship wil gaan invullen. Ik ben nu namelijk werkzaam als planvoorbereider bij Hegeman Bouwgroep! De afgelopen 1,5 jaar vond ik harstikke leuk en leerzaam. Daarnaast spreekt de combinatie van werkzaamheden mij enorm aan en ik denk dat ik op deze afdeling hartstikke goed tot mijn recht kom.

Tot slot


Binnen 1,5 jaar ben ik erachter gekomen wat bij mij past. Ik vond het traject super mooi waarbij leren en zelfontwikkeling voorop stond. Ik ben op m’n plek bij Planvoorbereiding.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees het hier.