Leerdam zeer energiezuinig!

Herstructurering Siemensstraat Leerdam

Samen met Inbo hebben we de Design & Build selectie gewonnen van  KleurrijkWonen voor de herstructurering van de Siemensstraat in Leerdam. De opgave omvat 34 sociale huurwoningen. 

Comfort en gebruiksgemak

Betaalbare, sociale huurwoningen die voldoen aan de EPV eisen, gericht op comfort en gebruiksgemak voor bewoners. Dat was het uitgangspunt in de samenwerking tussen Hegeman en Inbo. De woningen zijn zo ontworpen dat een brede doelgroep zich er thuis voelt, van grote gezinnen tot alleenstaande ouderen. 

Energieconcept

Het ontwerp kent drie woningtypen. Door het speelse effect van hoogte in de gevels en kleur gebruik afgestemd op omgeving hebben de woningen een eigen karakter dat past bij de buurt er omheen. Het eenvoudige energieconcept met gebruiksvriendelijke installaties zorgt ervoor dat de woningen voldoen aan de EPV eisen met een maximaal gebruiksgemak voor bewoners. De infrarood stralingspanelen geven een hoge mate van comfort.

Energiezuinig 

Siemensstraat is een herstructurering in de wijk Leerdam-West, de bouwvergunning is ingediend en naar verwachting wordt half april gestart met de realisatie van deze zeer energiezuinige en mooie woningen. 

 

 
naar overzicht