Parkwonen winnaar Twentse Vastgoedprijs 2018!

Winnaar Twentse Vastgoedprijs 2018!

Trots kunnen we vermelden dat Hegeman Bouwgroep vanmiddag tijdens het symposium Vastgoedrapportage Twente, de Twentse Vastgoedprijs 2018 gewonnen. Een mooie opsteker en aanmoediging om door te gaan met 'betekenis geven aan ruimte'. 

Teamwork

Het winnende team

De stoere, stijlvolle villa's Parkwonen zijn het resultaat van het goede teamwork van architecht Inbo, RROG stedenbouw en architectuur en ADT, de gebiedsregisseur voor de gebiedsontwikkeling. 

Vernieuwend

Het is volgens jury-voorzitter Daniël Spikker vooral de manier waarop Hegeman het project heeft benaderd, die bijzonder was. Voordat er iets werd ontworpen werd op basis van de locatie en de demografische ontwikkelingen eerst de doelgroep gedefinieerd. En er werd in beeld bracht welke woonwensen die doelgroep zou hebben. „De bouwplannen werd aangepast aan de doelgroep, meestal is het zo dat er iets wordt ontwikkeld en daar klanten bij worden gezocht. Deze aanpak is vernieuwend”, aldus Spikker. (Bron: Tubantia)

Vernieuwingen in de woningbouw

De Vastgoedprijs Twente 2018 stond dit jaar in het teken van deze vernieuwingen in de woningbouw:  de architectuur van de Twentse woningen. Evert van Kooten, directeur Hegeman, nam tijdens het symposium ook deel aan de Talkshow 'Vernieuwende woonconcepten' waar een debat werd gehouden over de zin en onzin van vernieuwende woonconcepten. 

Evert van Kooten in debat over één van de vele stellingen

Parkwonen winnaar Twentse Vastgoedprijs 2018

naar overzicht