Onderhoud Enschede

Van oude gebouwen naar nieuwe huisvesting

Een uniek project met veel detaillering die je bij de oplevering, begin 2023, mooi terug gaat zien. 

Onderhoud Enschede zorgt in de gemeente Enschede voor prettig onderhouden openbare ruimten, een groene stad. Aan de Noord Esmarkerrondweg staan een aantal loodsen op een perceel waarvan sommigen nu al als bedrijfshal voor Onderhoud Enschede dienen. Samen met Nabr, die het onderhoud begeleid, hebben we het plan gemaakt om één loods en de bestaande bedrijfshal onder handen te nemen.

De 8 meter hoge loods krijgt een verdiepingsvloer en we nemen de nodige verduurzamingsmaatregelen; we plaatsen zonnepanelen en isoleren de gebouwen. Ten slotte bouwen we de kantoren af met binnenwanden, vloeren en systeemplafonds.

In de huidige bedrijfshal maken we openingen in de gevel, zodat het materieel van de onderhoudsdienst naar binnen gereden kan worden. We plaatsen hier hoge deuren. Ook dit gebouw verduurzamen we en verzorgen we de complete afbouw, we realiseren een mooie opslag voor het materieel.

Robert Hegeman is werkvoorbereider in dit project. “Het project begint nu vaart te krijgen, het is bij een oud gebouw altijd maar de vraag wat je tegen gaat komen tijdens de werkzaamheden. Dat maakt het uitdagend en leuk, maar ik weet zeker dat het resultaat er straks mag zijn!” Beltman architecten heeft het ontwerp gemaakt en we werken in dit project samen met onze partner Otterman, die de installaties verzorgen.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees het hier.