Woningstichting SWZ, Talen Vastgoedonderhoud en Hegeman Bouwgroep schudden de hand

Sinds 10 maart is het officieel: we gaan samen met Woningstichting SWZ en Talenvastgoedonderhoud 103 eengezinswoningen renoveren en verduurzamen. Op deze woensdag werd de samenwerkingsovereenkomst getekend voor de groenste wijk van Zwolle

Werk aan de winkel

De woningen worden zowel aan de buiten- als de binnenkant opgeknapt. Extern wordt opnieuw geschilderd en kozijnen, ramen en deuren worden waar nodig vervangen. De gevelbekleding wordt vervangen en extra geïsoleerd. Er komt nieuwe dakbedekking op de dakkapellen en het bestaande ventilatiesysteem wordt vervangen door een WTW systeem. WTW staat voor Warmte Terug Win. De woonkamer en slaapkamers krijgen straks voortdurend frisse schone buitenlucht dankzij nieuwe CO2 gestuurde ventilatoren.
Glas wordt vervangen door HR++ glas. Dit type glas werkt extra isolerend doordat er een coating over het dubbele glas zit en een isolerend gas zit tussen de platen. Vanzelfsprekend worden naden en kieren goed afgedicht. Begane grond vloeren worden geïsoleerd en de spouwmuurisolatie wordt verbeterd. Gasfornuis wordt ingewisseld voor een inductiekookplaat en elke woning wordt voorzien van zonnepanelen van Zelziuz BV.
Woningen met een badkamer of toilet ouder dan 24 jaar krijgen de keuze voor een nieuwe. Bij woningen met een keuken ouder dan 20 jaar, is er een optie voor een vernieuwde keuken.
De werkzaamheden starten deze maand en zullen naar verwachting eind dit jaar worden afgerond.  

Groene vingers

De wijk waar we het over hebben is niet zomaar een wijk in Zwolle, het is namelijk DE groenste wijk in Zwolle. Aa-landen is van origine een ruim opgezette groene wijk. De buurten zijn omringd door ruime groenstroken, bomen en planten. Dwars door de wijk loopt ‘de Groene vinger’, dit is een groene zone bestaande uit de Westerveldse Aa, de Wijde Aa en schitterende uitloopgebieden.

Wij hebben zin in dit project. Met deze samenwerking gaan we het nóg mooier maken dat het al was!

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees het hier.