Grote renovatie en energetische verbetering VIAA

Zwolle


  • Oplevering:
    Augustus 2018
  • Architecten:
    Vasco Da Silva Architects & Planners
  • Opdrachtgever(s):
    Hogeschool VIAA
  • BVO:
    Renovatie, energetische verbetering
  • Type:
    Onderhoud & renovatie, Onderwijs


De renovatie en energetische verbetering van Hogeschool VIAA moet ervoor zorgen dat het gebouw een open uitstraling krijgt en vooral ook duurzamer wordt. 

Met behulp van een warmte koude opslag (WKO) installatie, het isoleren van de huidige schil en het plaatsen van circa 400 zonnepanelen zal er een labelsprong gemaakt worden van G naar A. De hoofdingang wordt verplaatst en de huidige gevel wordt voorzien van een groot venster om de openheid en transparantie te benadrukken. Met het nieuwe luchtcirculatiestysteem waardoor er telkens frisse lucht het gebouw binnenkomst, kunnen de studenten zich beter concentreren wat naar verwachting de schoolprestaties ten goede komt.

De renovatie is procesmatig zo ingericht dat de school in gebruik blijft. De werkzaamheden vinden op verdiepingsniveau plaats waardoor na het opleveren van een etage deze direct in gebruik genomen kan worden, waarna de volgende etage aangepakt wordt.

Locatie - Zwolle


Vergelijkbare Projecten

Onderhoud & renovatie

Onderwijs