Energetische verbetering complex 1430 Sellekamp

Zwolle


  • Opdrachtgever(s):
    Delta Wonen
  • BVO:
    34 woningen
  • Type:
    Woningbouw, Onderhoud & renovatieEnergetisch verbeteren complex 1430 

De 34 woningen aan de Sellekamp, bekend als complex 1430, dateren uit 1981. Om de woningen up te graden naar de eisen van deze tijd, is energetisch verbeteren en groot onderhoud nodig. Vooraf aan onze werkzaamheden worden de geïnventariseerde asbestbronnen gesaneerd. Aansluitend gaan we met een vaste ploeg binnen een doorlooptijd van 2,5 maanden, de werkzaamheden volgens planning uitvoeren.

Geïsoleerde buitenschil

De werkzaamheden aan de buitenschil van de woning zijn een belangrijk onderdeel in de verduurzaming van het complex. Het dak wordt geïsoleerd met een biobased isolatiemateriaal, de dakgoten worden vervangen en er worden zonnepanelen op het dak geplaatst. Verder worden de voor- en achterdeuren vervangen en het glas wordt vervangen door HR++ glas. Schilderwerkzaamheden en onderhoudswerkzaamheden aan balkons en galerijen maken het plaatje compleet.

Comfortverbetering

Naast alle werkzaamheden aan de buitenkant worden ook binnen in de woning werkzaamheden uitgevoerd. Naast een nieuwe keuken wordt ook een mechanische ventilatie geplaatst. De mechanische ventilatie draagt bij aan een gezonder binnenklimaat. Al met al een hele verbetering in verduurzaming, wooncomfort en niet onbelangrijk; een lagere energierekening.

Locatie - Zwolle


Vergelijkbare Projecten

Woningbouw

Onderhoud & renovatie