Hogeschool VIAA opent haar deuren!

Op woensdag 19 september heeft Burgemeester van Zwolle, de heer Meijer het vernieuwde schoolgebouw geopend dat mede dankzij Energiefonds Overijssel van label G(ruwelijk) naar A(petrots) is gegaan. 

Het compleet verduurzaamde gebouw heeft als thema “het binnenste buiten”, een rechtstreekse verwijzing naar het transparante gebouw aan de Wethouder Alferinkweg te Zwolle. Ooit was het gebouw genomineerd voor het lelijkste gebouw in Zwolle maar dat is inmiddels wel anders. 

De voorzitter van het collega van bestuur trapte af met zijn speech waarna een afgevaardigde van het Energiefonds Overijssel het stokje overnam. Hierbij werd het geduld van de leerlingen en docenten geroemd doordat het onderwijs tijdens de renovatie volledig doorgang heeft gevonden. Hegeman Bouwgroep, ook verantwoordelijk voor de coördinatie, heeft in nauw overleg met de school een stabiel en voorspelbaar proces neergezet.

Met een druk op de knop heeft hoofduitvoerder Remko Podt tenslotte het gebouw “teruggegeven” aan de VIAA. Dit was tevens het startschot van een uiterst bijzondere licht- en geluidshow.

Wij zijn super trots op het behaalde resultaat!

naar overzicht