Verbouwing ROC-
De Sumpel Almelo

Klaar voor de toekomst

Het ROC van Twente wil het totale Mbo College voor TLM vestigen in De Sumpel. TLM staat voor Transport, Logistiek en Mobiliteit. Om dit te realiseren waren een uitbreiding en verbouwwerkzaamheden noodzakelijk. De te verbouwen ruimten hebben gezamenlijk een oppervlak van circa 3.000 m2. Tevens is er gedeeltelijk een nieuwe gang aangebouwd van circa 130 m2. Het merendeel van de werkzaamheden vond plaats op de begane grond, met enkele kleine werkzaamheden op de eerste verdieping. 

Samenwerking en proces

Het ROC van Twente hecht grote waarde aan een nauwkeurig communicatief goede samenwerking tussen de disciplines zodat de overlast voor het onderwijs en de verkeersstromen minimaal is, zonder de deadline van het werk te vertragen. Om het onderwijs voor studenten en docenten te kunnen continueren hebben we met alle betrokken partijen vooraf tijdens een LEAN-planning duidelijk afspraken gemaakt.

Werkzaamheden

We hebben voor de afdeling TLM (Transport, Logistiek & Mobiliteit) het volgende gerealiseerd/verbouwd:
- Twee praktijkwerkplaatsen met daarin 14 hefbruggen en 1 remmenbank 
- Fietsenwerkplaats 
- Theorielokaal
- Twee practicumlokalen 
- Diverse kantoren/magazijnen

Voor de afdeling MEI (Metaal, Electro- & Installatietechniek hebben we gerealiseerd):
- Een practicumlokaal of praktijklokaal met diverse kantoren, testunits en een kleedruimte

Algemeen:
- Aanbouw van een nieuwe gang
- Studielandschapruimte die te verdelen is in twee lokalen middels een schuifwandsysteem

Deze ver- c.q. nieuwbouw is een eerste fase van een groter plan voor ver- en nieuwbouw, die het ROC van Twente binnen de locatie De Sumpel wil gaan uitvoeren.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees het hier.