Verbouwing ROC De Sumpel voltooid

Het ROC van Twente wil klaar zijn voor de toekomst. Moderne onderwijsvormen stellen specifieke eisen aan de huisvesting. Persoonsgericht onderwijs en verdere digitalisering vragen om andere voorzieningen. 

Uitbreiding en verbouwing

Het ROC van Twente wil het totale MBO College voor TLM vestigen in De Sumpel. TLM staat voor Transport, Logistiek en Mobiliteit. Om dit te realiseren waren een uitbreiding en verbouwwerkzaamheden noodzakelijk. De te verbouwde ruimten hebben gezamenlijk een oppervlak van circa 3.000 m2. Tevens is er gedeeltelijk een nieuwe gang aangebouwd van circa 130 m2. Het merendeel van de werkzaamheden vond plaats op de begane grond. Enkele kleine werkzaamheden waren op de eerste verdieping.

Afbeelding: links tijdens bouw - rechts na oplevering

LEAN afspraken

Voorafgaand aan de verbouwing hebben we met alle betrokken partijen vooraf volgens een LEAN-planning duidelijk afspraken gemaakt om overlast zoveel mogelijk te beperken en de lessen/werkzaamheden niet te verstoren. De werkzaamheden vonden echter een groot gedeelte plaats tijdens de coronacrisis, waardoor er geen studenten in het gebouw aanwezig waren. 

naar overzicht