Nieuwbouw 36 all-electric woningen Rozenstraat

Leerdam


 • Architecten:
  Inbo Architecten
 • Opdrachtgever(s):
  KleurrijkWonen
 • BVO:
  36 all-electric woningen
 • Type:
  Ontwikkeling, Woningbouw, ICB


 

 

Herstructurering

De nieuwbouw aan de Rozenstraat is na de nieuwbouw aan de Siemensstraat, de tweede fase van ruim 100 huurwoningen in de wijk Leerdam-West die wij ontwikkelen en realiseren in opdracht van woningcorporatie KleurrijkWonen uit Tiel. Het project omvat het ontwerpen en bouwen van 36 all-electric huurwoningen die voldoen aan de EPV-regelgeving. Qua ontwerp zijn er 3 type woningen; 17 ééngezinswoningen met een beukmaat van 5,1m, 4 ééngezinswoningen met een beukmaat van 4,8m en 15 grondgebonden levensloopbestendige woningen met een beukmaat van 7,2m. Ook de laatste 35 woningen van de herstructering worden door ons gerealiseerd. 

Verbeterslagen

In nauwe samenwerking met KleurrijkWonen hebben we gekeken welke verbeterstappen in de ontwikkeling van de Modulaire ICB Woning we konden zetten. Dit heeft onder andere geleid tot het toepassen van de iCEM module (integraded Climate Energy Module) van Factory Zero. De iCEM is een compacte compleet geïntegreerde energiemodule die de woning voorziet van een geconditioneerd binnenklimaat. Binnen dit project is de pilot doorgevoerd waarbij de iCEM module als topmodule bovenop de trapmodule is geplaatst waardoor het zolderoppervlak groter is geworden. 

Huurdersopties

KleurrijkWonen heeft de huurders de mogelijkheid geboden opties in de door hen te huren woning door te voeren. Naast keuze in kleur van tegels, keukens en grepen konden zij bijvoorbeeld de keuken verlengen of een trapkast plaatsen. Hegeman heeft de huurders in dit proces begeleid.

 

Locatie - Leerdam


Vergelijkbare Projecten

Ontwikkeling

Woningbouw

ICB