Vernieuwend woonconcept-
Kas&Co Utrecht

In Nederland zie je vaak; ieder zijn eigen huisje, boompje en tuintje. Ga je verder het oosten in, dan kom je een ander woongevoel tegen. 

Meergeneratiewonen KAS&CO

Een vernieuwend woonconcept, geïnspireerd op het méér(generatie)wonen in Duitsland. Dat is KAS&CO! Een meergeneratiehof bedoeld voor mensen die hun eigen leven leiden en af en toe hun kennis, kunde, tijd én ruimte met anderen willen delen. Het gebruik van de gezamenlijke KAS, de binnentuin en het dakterras kan door de bewoners zelf worden ingevuld. Het CO-wonen; iedereen zijn eigen woning met veel flexibiliteit, maar ook een beetje samen, is uniek in Nederland. 

Vernieuwend ontwikkelen en bouwen in Utrecht

Veemarkt Utrecht is een unieke, moderne en duurzame woonwijk. KAS&CO-wonen is een bijzonder project uit eigen ontwikkeling. Het bouwblok is vormgegeven als een verzameling individueel ontworpen woonhuizen. In KAS&CO-wonen is plaats voor 20 woningen, 10 appartementen en 2 penthouses.

'Vrijwillig met elkaar samenleven'

Was het uitgangspunt van dit project. Er werd ingezet op meer collectiviteit maar die groep die er kwam wonen, had ook behoefte aan privacy. Een harde kern van bewoners organiseert regelmatig activiteiten. Ook wordt er samen in de tuin gewerkt, kun je deelemen aan verschillende werkgroepen en is er een actieve groep waarin spullen worden uitgeleend en mensen elkaar helpen met kleine diensten.

Gaaf concept hé! Lees hier meer over meergeneratiewonen. 

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees het hier.