KAS&CO officieel van start

Afgelopen vrijdag was het zover; het start bouw moment van KAS&CO, een bijzonder project in de Utrechtse wijk Veemarkt!  De officiële handeling werd uitgevoerd door het slaan van een paal met behulp van een nostalgische heistelling. En op zondag 9 december stond er een uitgebreid artikel op NU.nl.  Wethouder Verschuure kwam op zijn fiets naar de bouwplaats om samen met toekomstige bewoners van allerlei leeftijden de handeling te verrichten. De paal werd met een luide knal de grond in geslagen en de champagne werd tegelijkertijd ontkurkt. Er werd getoost op een voorspoedige bouw en veel woonplezier!

Toekomstige buren staan klaar bij de nostalgische heistelling om de eerste paal te slaan

Eerste burencontact gelegd

Buiten deze officiële handeling om was dit ook het moment dat de kopers hun nieuwe buren voor het eerst konden ontmoeten. Handen werden geschud, telefoonnummers uitgewisseld en een WhatsApp groep opgericht. Nadien werd de gezellige happening onder het genot van een hapje en drankje voorgezet in –hoe toepasselijk- de KAS van Loft88.

Meergeneratiewonen

KAS&CO is een meergeneratiehof voor mensen  die hun eigen leven willen leiden maar ook af en toe hun kennis, kunde, tijd én ruimte willen delen. Het gebruik van een gezamenlijke KAS, een binnentuin en een dakterras kan door de bewoners zelf worden ingevuld. In totaal  worden er 20 woningen, 10 appartementen en 2 penthouses gebouwd. Het CO-wonen is uniek in Nederland; iedereen zijn eigen woning met veel flexibiliteit maar ook een beetje samen.

naar overzicht