Herstructurering-
Leerdam-West

Herstructurering

In de wijk Leerdam-West hebben wij ruim 100 nieuwe huurwoningen ontwikkeld en gerealiseerd voor woningcorporatie KleurrijkWonen. De markante woningen aan het Lingeplein maakten plaats voor nieuwe woningen, de inrichting van het groen onderging een metamorfose en onder de grond werd de wijk klaar gemaakt voor stevige regenbuien en bestand tegen het huidige klimaat. Verder zijn de volkstuinen en het vervangen van de voetbalkooi onderdeel geweest van het project. Bewoners zijn bij dit alles actief betrokken; ze hebben meegedacht over de verbetering van de leefbaarheid in hun wijk

Inspirerende thema's 

Wij hebben ons laten inspireren door de duurzaamheidsthema's energie, water, materialen, binnenklimaat en gezondheid waarin de bewoner/gebruiker zich zo comfortabel, veilig en gezond mogelijk kan bewegen. Hierbij richt de horizon zich niet alleen op het moment van oplevering, maar ook op een jaar later of 25 jaar na oplevering bij de eerste renovatie. Alleen dan kan er ook sprake zijn van toekomstwaarde.

Verbeterslagen

In nauwe samenwerking met KleurrijkWonen hebben we gekeken welke verbeterstappen in de ontwikkeling van de Modulaire ICB Woning we konden zetten. Dit heeft onder andere geleid tot het toepassen van de iCEM module (integraded Climate Energy Module) van Factory Zero. De iCEM is een compacte compleet geïntegreerde energiemodule die de woning voorziet van een geconditioneerd binnenklimaat. Binnen dit project is de pilot doorgevoerd waarbij de iCEM module als topmodule bovenop de trapmodule is geplaatst waardoor het zolderoppervlak groter is geworden. 

Huurdersopties

KleurrijkWonen heeft de huurders de mogelijkheid geboden opties in de door hen te huren woning door te voeren. Naast keuze in kleur van tegels, keukens en grepen konden zij bijvoorbeeld de keuken verlengen of een trapkast plaatsen. Wij hebben de huurders in dit proces begeleid.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees het hier.