Oldenzaal; Nieuwbouw op terrein voormalige huishoudschool

Met de ondertekening van de contracten en het aansnijden van een taart werd vrijdag 16 maart jl. de invulling van de laatste fase van het bestemmingsplan 'Ganzenmarkt' bekrachtigd.

 

Wethouder Alida Renkema en Evert van Kooten snijden samen de taart aan

Ganzenmarkt

Het project wat op het terrein van de voormalige huishoudschool in het bestemmingsplan ‘Ganzenmarkt’ wordt gerealiseerd, bestaat uit de nieuwbouw van 23 rijwoningen, verdeeld over 3 bouwblokken, in de vrije koopsector in 2 en 3 bouwlagen met kap. Aan de binnenzijde van het plangebied komt een groen hof met parkeerruimte.

Toegankelijk groen

Qua uitstraling passen de woningen goed in de historische binnenstad. Een openbaar toegankelijke groen hof aan de binnenzijde van het plan vergroot de kwaliteit van de leefomgeving voor zowel de nieuwe bewoners als voor omwonenden of bezoekers van de binnenstad.

Voortgang

In september 2017 zijn de omwonden over de plannen geïnformeerd. De komende periode staat in het teken van enkele noodzakelijke onderzoeken en het nader uitwerken van het bouwkundig ontwerp inclusief het inrichtingsplan. Naar verwachting kan dan rond de zomer 2018 worden gestart met de verkoop van deze luxueuze woningen. 

naar overzicht