Opleverfeest in Utrecht

Op initiatief van huurdersvereniging BloM en met ondersteuning van woningbouwvereniging Mitros werd vrijdag jl. de opening van het appartementencomplex op de Veemarkt gevierd. Een uniek complex en het eerste appartementengebouw in Nederland wat voldoet aan de NOM Keur standaard. 

Ontspannen sfeer tijdens opleverfeest

Zelfbeheer

Speciale aandacht was er voor het unieke zelfbeheer concept van BloM waarbij de huurdersvereniging de verantwoordelijkheid heeft voor de woningtoewijzing, onderhoud aan het complex en het beheer van de gemeenschappelijke ruimtes en tuin. Het is een bijzondere samenstelling van mensen met variërende achtergronden en daardoor een afspiegeling van de samenleving. 

Toon Corver (Mitros), Kees Diepeveen (Gem. Utrecht), Evert van Kooten (Hegeman) en Jelte Glas (BloM) geïnterviewd door Sjoulien Hofman

Betrokkenheid

Zowel de huurdersvereniging als de woningbouwcorporatie zijn zeer tevreden over hoe het traject is verlopen. Een speciale kopgroep vanuit BloM werd betrokken bij de uitwerking van het gebouw. Al met al een succesvol proces waar alle betrokkenen met een goed gevoel op terugkijken. En dat was een feestje waard!

Rondleiding door het gebouw

Nul-op-de-Meter en All-electric

Het zeer energiezuinige appartementencomplex is compleet All-electric. Voor Mitros een experimenteel project, gesteund door de Provincie en Gemeente Utrecht vanwege de drie gezamenlijke doelstellingen: 100% sociale huur, zeer energiezuinig en maximaal zelfbeheer van bewoners! 

 

 

naar overzicht