Tijdscapsule markeert start bouw Eerste Qwartier Zutphen

De officiële start bouw van het Eerste Qwartier in Zutphen vond op ludieke wijze plaats door wethouder Coby Pennings en directeur van Hegeman, Evert van Kooten. De openingshandeling bestond uit het plaatsen van een ‘tijdscapsule’; een archeologische vondst van de toekomst. De capsule bevat dromen, wensen en verhalen van de toekomstige bewoners over hun nieuwe huis.  

 
De huidige fase 1 van Eerste Qwartier omvat vijftien appartementen en tien gezinswoningen. Een aantal van de woningen wordt verhuurd door stichting BOG. De overige woningen zijn allemaal verkocht en de bewoners nemen naar verwachting in de zomer van 2017 de sleutels van hun nieuwe 'thuis' in ontvangst.
De woningen komen op een historisch stuk grond op loopafstand van de levendige binnenstad van Zutphen. De afgelopen maanden vond daarom archeologisch onderzoek plaats. Dat leverde bijzondere vondsten op, waaronder resten van 3200 jaar oude urnen, gebruiksvoorwerpen en munten uit de middeleeuwen, een stuk vestinggracht en kelders van kleine huisjes uit de 19e eeuw. Ook is er speelgoed van circa zestig jaar oud gevonden. De vondsten zijn op 31 augustus tentoongesteld tijdens de open dag archeologie aan de Halvemaanstraat. Dit najaar komt er meer informatie over de vervolgfase van nieuwbouwproject Eerste Qwartier. 
 Toekomstige bewoners in afwachting van het officiële moment
 
 
naar overzicht