Oplevering renovatie 196 woningen in Zwolle Zuid

In Zwolle Zuid zijn in opdracht van Delta wonen 196 woningen gerenoveerd. De woningen zijn inmiddels opgeleverd en ter afsluiting kregen alle betrokkenen een frietje aangeboden van de Frietkar. 

Energielabel B

Met een vaste ploeg aan timmerlieden, loodgieters, schilders en tegelzetters zijn de 196 woningen binnen een doorlooptijd van een jaar flink onder handen genomen. De badkamers en toiletten zijn vervangen, de brandscheidingen voldoen aan de huidige eisen, dakramen zijn vervangen evenals de voordeuren en dakgoten. Verdere is het gehele complex geschilderd en zijn er energetische voorzieningen getroffen waardoor de woningen voldoen aan het energielabel B. 

Woonconsulent

Een renovatie is een ingrijpende gebeurtenis. Goede begeleiding en informatievoorziening is hierbij heel belangrijk. De woonconsulente is voor de bewoners het eerste aanspreekpunt. Door nieuwsbrieven, informatiebijeenkomsten en ook individuele gesprekken voorziet en begeleidt zij bewoners gedurende het hele proces. De bewoners kunnen tijdens de renovatie gewoon in hun huis blijven wonen, echter zijn er rustwoningen ingericht waar zij zich even konden terugtrekken wanneer hun woning onder handen werd genomen. 

naar overzicht