Zonder zonnepanelen naar energielabel A+

Zonder zonnepanelen naar energielabel A+

Hegeman Bouwgroep gaat in Holten voor woningcorporatie Viverion 79 woningen uit 1973 naar energielabel A+ verduurzamen. Recent hebben we 70% participatie behaald en dus gaan we in november 2020 starten met de uitvoering. Alle woningen maken gemiddeld 3 labelsprongen omhoog, zonder dat we zonnepanelen installeren. Dat doen we door de mechanische ventilatiebox op de zolder door een spaarpomp van Inventum te vervangen. Ook isoleren we het dak van binnenuit (RC van 3,5). De spaarpomp werkt hetzelfde als een mv-box, maar is aangesloten op de cv-ketel. Dit heeft twee voordelen:

  1. De spaarpomp haalt warmte uit de lucht, die nu de woning verlaat via het ventilatie systeem.
  2. De spaarpomp warmt het water van de cv op. Zo verbruikt de bewoner minder energie. Op www.spaarpomp.nl is meer informatie over de spaarpomp te vinden.

Comfortverbetering en gezonder leefklimaat

De meeste bewoners krijgen bovendien een nieuwe keuken, met recirculatie afzuigkap. Ook voeren we tegelijkertijd verschillende onderhoudswerkzaamheden aan de woningen uit, zoals het herstellen van de kierdichting, schilderwerk en het vervangen van dakramen. We zijn er trots op dat we de bewoners meer wooncomfort, een energiebesparing en een gezonder leefklimaat bezorgen. We verwachten de verduurzaming van deze woningen in april 2021 afgerond te hebben.

Meerjarige samenwerking

De opdracht komt voort uit een meerjarige samenwerking met Viverion waarin wij samen met 4 collega aannemers meer dan 1200 woningen voor Viverion verduurzamen. Om dit slimmer en sneller te doen delen we elk kwartaal in een kenniscafé de ervaringen die we opdoen. Uiteraard zullen we onze ervaring met de spaarpomp ook in het kenniscafé delen. Wilt u meer weten over dit project of wilt u uw woningen ook zonder zonnepanelen naar label A+ laten verduurzamen? Bel met Dan Hartenberg van ons verduurzamingsteam op 0546 - 45 45 41.

naar overzicht