Een betere woning met gelijkblijvend ketenbudget

Onderweg naar onze uitdaging
Om bewoners een betere woning te bieden en omwonenden minder overlast te bezorgen, zijn we met de ICB-keten continu woningen aan het verbeteren. Hierbij hebben we onze uitdaging voor ogen om in de toekomst gezamenlijk in staat te zijn om in één week een woning te vervangen door een Nul-Op-de-Meter (NOM) woning. Technische én sociale innovatie.

Een betere woning met gelijkblijvend ketenbudget
Het realiseren van deze uitdaging is een interessante reis, waarbij voor sommige woningen de tussenstap NOM-ready gezet moet worden. Samen met Vivare zetten we deze tussenstap in de wijk Schuytgraaf waarbij de vervolgstap, het in rekening brengen van de EPV later tijdens de levensduur van de woning realiseerbaar is. Dit omdat de ICB-keten One-Piece-Flow bouwt met geprefabriceerde installatie-modules. 

Slimme modulaire standaardisatie 
Met de toepassing van de ICB-installatiekolom is de gehele installatie modulair opgebouwd. Zonder veel bouwkundige aanpassingen kan de installatie worden uitgebreid of vervangen worden door een laatste generatie-installatietechniek. We zijn erg enthousiast over deze fase, omdat we samen met partner Vivare bij 52 sociale huurwoningen de stap gaan zetten van definitief prototype naar serieproductie en assemblage.

naar overzicht