Volgende stap in One-Piece-Flow bouwen

Stap voor stap komen we samen met onze partners dichter bij het beoogde doel, namelijk: samen in staat zijn om één week een woning te kunnen vervangen door een Nul op de Meter woning. Kortom; de Modulaire Woning.

CONTINU VERBETEREN IS CONTINU SAMENWERKEN

Eerder werkten de Hegeman ICB-keten, Eaton Industries en C&S Benelux al samen aan een revolutionair experiment onder de noemer ‘plug-and-play woningaansluiting’, waarbij de netaansluiting voor elektra buiten de woning werd gemaakt, met als uiteindelijk doel om samen met netbeheerders een modulaire plug-and-play woningaansluiting te ontwikkelen die net zo eenvoudig werkt als de stekker van een elektrische auto.

INTELLIGENTIEBASIS TOEGEVOEGD AAN MODULAIRE WONING

In het nieuwe experiment zijn Eaton Go Wireless schakelaars toegepast in de prefab Kingsize Faay binnenwanden. Met deze oplossing hoeven geen sleuven voor leidingen meer worden gefreesd in de wanden, of draden worden getrokken voor de bedieningsschakelaars voor de verlichting. De draadloze schakelaars, zijn achteraf op de door de klant gewenste plaats aan te brengen en eenvoudig  te verplaatsen. Schakelingen zijn eenvoudig uit te breiden met extra draadloze schakelaars of een “Master”-schakelaar waarmee meerdere individueel te bedienen lichtpunten ook in één keer tegelijk in- en uitgeschakeld kunnen worden. Tevens wordt hiermee een intelligentiebasis toegevoegd aan de modulaire woning, die het mogelijk maakt om op een later moment,  eenvoudig comfort of veiligheidsfuncties in de woning te activeren.

ONE-PIECE-FLOW ASSEMBLEREN

Het experiment van de Hegeman ICB-keten met de partners laat zien dat modulair bouwen met prefab bouwelementen en draadloze schakelaars het traditionele afbouwproces kan verkorten. Zo wordt het bouwproces vereenvoudigd en worden aanpassingen van de elektrische infrastructuur voor de verhuurder of bewoner na oplevering in een handomdraai mogelijk.

Binnenwand met draadloze schakelaars

Kant-en-klare binnenwanden

naar overzicht