Tweede fase Eerste Qwartier in Zutphen van start

De tweede fase van het Eerste Qwartier in Zutphen is donderdag feestelijk van start gegaan. Op het historische stuk grond werd een 'archeologische vondst van de toekomst'  begraven door de twee jongste bewoners. 

Tijdcapsule gevuld met dromen en wensen

Tijdens het archeologisch onderzoek voorafgaand aan de bouw zijn resten van 3200 jaar oude urnen, gebruiksvoorwerpen en munten uit de middeleeuwen, een stuk vestinggracht en kelders van kleine huisjes uit de 19e eeuw. Met een ludieke openingshandeling die bestond uit het begraven van een ‘tijdscapsule’ werd een 'archeologische vondst van de toekomst' geplaatst. De capsule bevat dromen, wensen en verhalen van de toekomstige bewoners over hun nieuwe huis. Aansluitend werd de bouwmethodiek One-Piece-Flow nader toegelicht en werd er natuurlijk op geproost. 

 

Eerste Qwartier; riant wonen in historisch centrum

De 8 unieke appartementen, 2 penthouses en 8 grondgebonden woningen komen in hartje centrum van Zutphen. Alle eenheden worden voorzien van keuken, sanitair en tegelwerk opgeleverd. Ook beschikken ze ieder over een eigen parkeerplaats in de parkeerkelder. Ontspannen wonen in de luwte op loopafstand van de levendige binnenstad.

 

naar overzicht