Samen met de buurt elektrisch rijden

Vorige week zijn de geïnteresseerde (toekomstige) bewoners van KAS&CO bij de informatieavond geweest van We drive Solar. We Drive Solar maakt elektrisch rijden met de kracht van de zon mogelijk. Dit is ontstaan vanuit een ambitie om 100% schone mobiliteit toegankelijk te maken voor iedereen.

De eerste Renault ZOE bij KAS&CO

Uniek cadeau

Inmiddels is de eerste Renault ZOE voor de bewoners geplaatst. Deze deelauto heet een vaste parkeerplek met laadpaal aan de Ryelandstraat. Bewoners die elektrisch willen rijden, kunnen een abonnement nemen en met een applicatie de auto reserveren en gebruiken. Ook krijgen de bewoners van Hegeman Bouwgroep een uniek cadeau aangeboden. De bewoners krijgen drie jaar lang elke maand vier uur auto inclusief 50 kilometer gratis. Zo kunnen de bewoners de deelauto gratis uitproberen.

Gemeenschappelijke auto

Dit past perfect in het concept van KAS&CO. De bewoners van de 32 woningen beschikken straks over een gemeenschappelijke binnentuin, gezamenlijk dakterras, kas als gemeenschappelijke huiskamer en dus ook een gemeenschappelijke auto. Iedereen die hier komt te wonen kiest er voor om samen dingen te doen. Samen dingen te delen.

Bidirectionele autoacculader

We Drive Solar en Renault testen samen de bidirectionele autoacculaders in Utrecht. De auto’s kunnen stroom terug leveren aan het net. Door stroom terug te geven, kan het net in de toekomst beter pieken in stroombelasting opvangen, omdat de deelauto's fungeren als tijdelijke opslag van elektriciteit. Daarbij slaat de auto energie op die is opgewerkt met onder meer zonnepanelen.

Interesse?

Heeft u interesse of wilt u meer weten over KAS&CO? Hier vindt u meer informatie over dit spraakmakende project. Meer informatie over deelauto’s en bidirectionele autoacculaders? Kijk dan op de website van We Drive Solar.

naar overzicht