Blog; Hoe Naomi betekenis geeft aan haar traineeship

Naomi de Witte vertelt hoe zij betekenis geeft aan haar tweejarig traineeship bij Hegeman Bouwgroep.

Van stagiaire naar trainee

Na mijn opleiding HBO Bouwkunde aan het Windesheim te Zwolle en een stage bij Hegeman Bouwgroep ben ik als trainee bij Hegeman Bouwgroep gestart. Gedurende twee jaar krijg ik de gelegenheid om de opgedane kennis in de praktijk te brengen in vier verschillende functies  op vier door mij zelf gekozen afdelingen. Zowel binnen de kantoororganisatie als op de bouwplaats ben ik aan de slag gegaan met verschillende projecten.

Van assistent uitvoerder naar werkvoorbereider

Zo liep ik de eerste 6 maanden van mijn traineeship als assistent uitvoerder op de bouw van 21 woningen in Burgum. Onze co-bouwer De Groot Vroomshoop realiseerde daar twee dienstgebouwen. Mijn werkzaamheden bestonden uit het borgen van de kwaliteit en samen met het bouwpersoneel het project realiseren. Het tweede half jaar heb ik ervaring opgedaan op de afdeling Woningbouw als werkvoorbereider. In dit half jaar ben ik bezig geweest met de werkvoorbereiding van zeven woningen in Hengelo. De praktijkervaring die ik opgedaan heb in Burgum bleek erg nuttig te zijn bij het voorbereiden van het project in Hengelo. 

Van planvoorbereiding naar verduurzaming

Momenteel zit ik in de derde fase van het traineeship op de afdeling Planvoorbereiding. Binnen deze afdeling werk ik aan twee projecten. Ik zorg dat de projecten technisch haalbaar zijn en ik stel het budget voor de projecten vast. Ook in dit halve jaar komt de opgedane kennis en ervaring in de voorgaande twee traineetrajecten goed van pas. In februari begin ik aan het vierde en laatste traject van mijn traineeship. Tijdens dit half jaar ga ik meedraaien met Verduurzamingsteam. Halverwege januari vul ik samen met mijn coach en mentor deze periode in. 

Afwisselend traineeship

Over een half jaar sluit ik mijn afwisselend traineeship bij Hegeman Bouwgroep af. Ik heb ervaring op mogen doen op verschillende afdelingen en heb veel vrijheid gekregen om de verschillende  functies te kunnen ontdekken. Op deze manier heb ik de organisatie vanuit verschillende invalshoeken mogen ervaren en de sfeer kunnen proeven op zowel kantoor als op de bouwplaats.

Wat ik het leukst vind aan het traineeship? Mijn kennis in de praktijk brengen! Daarnaast heb ik ook veel ervaring opgedaan door met leuke collega’s aan interessante projecten te werken.

Voor de bouwvak rond ik mijn traineeship af. Dan is er weer ruimte voor een nieuwe trainee bij Hegeman Bouwgroep. Wil je net als ik een interessant en afwisselend traineeship bij Hegeman Bouwgroep doorlopen? Zie jij je als afgestudeerde HBO-er Bouwkunde of Bouwtechnische Bedrijfskunde ook werkzaam in de functies als uitvoerder, werkvoorbereider, BIM-modelleur, planvoorbereider of projectontwikkelaar of op onze afdeling Verduurzaming? Leg je focus op jouw persoonlijke leerproces en werk samen met jouw coach, mentor en collega’s aan jouw toekomst. Je leert ontzettend veel binnen een beperkte tijd en dat kan bij Hegeman Bouwgroep.

Tot slot

Tot slot ben ik blij dat Hegeman Bouwgroep mij die ruimte heeft gegeven om erachter te komen waar mijn passie en interesses liggen. Tevens ben ik trots dat ik op deze wijze mijn carrière ben begonnen. 

Naomi de Witte

naar overzicht