ObjectONE; Vrije collectiviteit!

Uniek ontwerp

Als team zijn wij trots dat het unieke ontwerp voor de prijsvraag ObjectONE hét winnende antwoord is op de vraag van de gemeente Deventer; Ontwikkel en bouw hét meest innovatieve en flexibele woon- en werkgebouw in Havenkwartier Deventer!

Samenwerking

In samenwerking met Space&Matter, PHI Vastgoed en Lucassen  bouwconstructies hebben we gezocht naar de grootst mogelijke flexibiliteit voor de gebruiker. Het reeds bestaande authentieke Elevatorgebouw met bijbehorende transportband is als blijvend symbool voor het industriële verleden geïntegreerd in het ontwerp. 

Smartframe

Door het proces op voorhand anders te organiseren, zijn we erin geslaagd de jury te overtuigen met het ‘Smartframe’.  Voor ons was het duidelijk dat het Smartframe in de basis eenvoudig dient te zijn, constructief slim, met maximale flexibiliteit. Het eindbeeld van ObjectONE hebben wij niet. De toekomstige gebruikers kunnen ieder naar eigen inzicht, individueel óf gezamenlijk ruimte invullen en er hun eigen betekenis aan geven. Met dit Smartframe bieden wij de toekomstige deelnemers alle vrijheid om zich op deze locatie te vestigen en te ontplooien. Dat is uniek!

ObjectONE; hét icoon in het Havenkwartier

Het bijzondere karakter en de stedelijke dynamiek van het Havenkwartier zijn uniek in Nederland en dat hebben we optimaal gebruikt. Industrieel van karakter met af en toe zichtbaar een architectonisch element. ObjectONE wordt hét icoon in het karaktervolle Havenkwartier. 

naar overzicht