Integrale wijkvernieuwing De Nieuwe Vaart

Arnhem


 • Architecten:
  01-10 architecten, RRog Stedenbouw en Landschap
 • Opdrachtgever(s):
  Vivaren Projecten BV
 • BVO:
  83 grondgebonden woningen en 16 appartementen
 • Type:
  Ontwikkeling, Woningbouw, Gestapelde woningbouw, ICB


ONTWIKKELEN MET TOEKOMSTWAARDE

In de wijk Presikhaaf is de integrale wijkvernieuwing van infrastructuur, sloop, vervangende nieuwbouw en het opnieuw inrichten van de woonomgeving in een bewoonde buurt voltooid. In totaal 9 flats met 184 maisonnette woningen hebben we vervangen door 83 grondgebonden woningen en een appartementengebouw met 16 appartementen.

STABIEL EN VOORSPELBAAR

Dit alles volgens een stabiel en voorspelbaar proces, zonder verspillingen en op basis van een vast budget. Samen met landschapsarchitecten RROG, 01-10 architecten en de ICB-ketenpartners is zeer intensief en met passie gewerkt aan deze uitdagende wijkvernieuwingsopgave.

De woningen zijn volgens het One Piece Flow proces gebouwd, wat betekent dat er elke dag één casco wind- en waterdicht gerealiseerd is. Een proces wat ons elke dag de kans geeft onszelf en het proces te verbeteren.

SAMENWERKINGSVERBANDEN

Een positief gevolg van dit stabiele en voorspelbare proces is dat ook de oplevering volgens het One Piece Flow proces is gebeurd en dus ook stabiel en voorspelbaar wordt. Elke dag is er een woning opgeleverd aan de woningbouwcorporatie die op haar beurt elke dag aan haar huurder heeft opleverd.

Locatie - Arnhem


Vergelijkbare Projecten

Ontwikkeling

Woningbouw

Gestapelde woningbouw

ICB