Her- structurering Muziekwijk

Zwolle


 • Architecten:
  INBO-architecten
 • Opdrachtgever(s):
  Woningstichting SWZ
 • BVO:
  58 appartementen en 126 woningen
 • Type:
  Ontwikkeling, Woningbouw, Gestapelde woningbouw, ICB


Herstructurering voormalige Trapjeswijk

Hegeman Bouwgroep heeft in samenwerking met Inbo-architecten, voor Woningstichting SWZ drie fases van de herstructurering van de voormalige Trapjeswijk in het Zwolse stadsdeel Holtenbroek gerealiseerd.
In totaliteit heeft Hegeman 184 woningen ontwikkeld en gebouwd in deze wijk, verdeeld over meerdere clusters. Ook het planmatig onderhoud van een cluster voor de komende 25 jaar is door SWZ in opdracht gegeven bij Hegeman.  

Woningen en appartementen

De herstructurering volgens het stedenbouwkundig plan Muziekwijk, gemaakt door De Zwarte Hond heeft geleid tot een prachtige nieuwe wijk met een verscheidenheid aan woningen en appartementen. Het project is een voorbeeld waar ketenintegratie en Inno Concept Bouw (ICB) samenkomen. Dit betekent dat op alle fronten de ketenpartners het project op basis van het voorontwerp van INBO-architecten, ontwerpen, engineeren en realiseren.  

Wijk met blijvende waarde

In samenwerking met INBO-architecten zijn wij er zeer goed in geslaagd om te voldoen aan de vraag van SWZ. Het ingediende ontwerp is beoordeeld op punten waarbij de nadruk werd gelegd op het creëren van een wijk waarbij de overgang tussen openbaar en privé sfeerbepalend is. Kenmerkend voor de woningen in de wijk is de sterke oriëntatie op de openbare ruimte. De voordeuren van deze woningen liggen direct aan de autovrije, groene ruimte wat de leefbaarheid in wijk verbeterd en sociale interactie tussen de diverse bewoners bevordert. Een wijk met een blijvende waarde, ook voor de komende generaties.

ICB

Dankzij de innovatieve werkwijze van ICB is het gelukt om hoogwaardige architectonische kwaliteit binnen het gestelde budget van SWZ te realiseren. 

Vergelijkbare Projecten

Ontwikkeling

Woningbouw

Gestapelde woningbouw

ICB