Nieuwbouw 34 appartementen Veemarkt

Utrecht


 • Architecten:
  INBO architechten
 • Opdrachtgever(s):
  Mitros
 • BVO:
  34 appartementen
 • Type:
  Ontwikkeling, Woningbouw, Gestapelde woningbouw, ICB


Vernieuwend ontwikkelen en bouwen in Utrecht

Veemarkt Utrecht is een unieke, moderne en duurzame woonwijk. Hier hebben wij 34 zeer energiezuinige sociale huurappartementen voor woningcorporatie Mitros gerealiseerd.

Nul-op-de-Meter

De ontwikkeling van het project KAS&CO-wonen wekte de interesse van woningcorporatie Mitros wat leidde tot een uitnodiging voor een aanbesteding van 34 sociale huurappartementen op hetzelfde bouwveld M. Het zeer energiezuinige appartementencomplex wordt compleet All-electric. Voor Mitros is dit een experimenteel project, zij krijgen hierbij steun van Provincie en Gemeente Utrecht vanwege de drie gezamenlijke doelstellingen: 100% sociale huur, zeer energiezuinig en maximaal zelfbeheer van bewoners!

Coöperatie huurders

Naast duurzaamheid is een ander bijzonder aspect dat het wooncomplex door de bewoners zelf binnen woonvereniging BloM, in zelfbeheer genomen. De woonvereniging bepaalt zelf doen wat ze doen en de manier waarop en wat ze aan de woningcorporatie overlaten.

Betekenis geven aan de energietransitie. 

We zijn er trots op dat we als eerste in Nederland de eerste én tweede fase van het NOM-keur voor appartementen hebben ontvangen en werken gemotiveerd en vol passie verder om fase 3 ook te bereiken. Samen zijn we op weg om betekenis te geven aan de energietransitie.

Locatie - Utrecht


Vergelijkbare Projecten

Ontwikkeling

Woningbouw

Gestapelde woningbouw

ICB