Nieuwbouw 34 appartementen Veemarkt

Utrecht


 • Architecten:
  INBO architechten
 • Opdrachtgever(s):
  Mitros
 • BVO:
  34 appartementen
 • Type:
  Ontwikkeling, Woningbouw, Gestapelde woningbouw, ICB


Vernieuwend ontwikkelen en bouwen in Utrecht

Veemarkt Utrecht wordt een unieke, moderne en duurzame woonwijk. Hegeman Bouwgroep gaat 34 sociale huurappartementen voor woningcorporatie Mitros realiseren.

Nul-op-de-Meter

De ontwikkeling van het project KAS&CO-wonen wekte de interesse van woningcorporatie Mitros wat leidde tot een uitnodiging voor een aanbesteding van 34 sociale huurappartementen op hetzelfde bouwveld M. Het zeer energiezuinige appartementencomplex wordt compleet All-electric. Voor Mitros is dit een experimenteel project, zij krijgen hierbij steun van Provincie en Gemeente Utrecht vanwege de drie gezamenlijke doelstellingen: 100% sociale huur, zeer energiezuinig en maximaal zelfbeheer van bewoners!

Coöperatie huurders

Naast duurzaamheid is een ander bijzonder aspect dat het wooncomplex door de bewoners zelf binnen woonvereniging BloM, in zelfbeheer genomen. De woonvereniging bepaalt zelf doen wat ze doen en de manier waarop en wat ze aan de woningcorporatie overlaten.

NOM Keur Propositie

Op 8 februari jl. ontving Hegeman Bouwgroep als eerste in Nederland de NOM-Keur op propositie voor het NOM appartementenconcept overhandigd van de Stroomversnelling.

Locatie - Utrecht


Vergelijkbare Projecten

Ontwikkeling

Woningbouw

Gestapelde woningbouw

ICB