Waar onderwijs en het bedrijfsleven tot elkaar komen

Hengelo


  • Architecten:
    BCT-architecten
  • Opdrachtgever(s):
    BCT-architecten ingenieurs en adviseurs
  • Type:
    Onderhoud & renovatie, Onderwijs


De Gieterij van het ROC van Twente krijgt een Edulab & Ondernemerslab wat als bijeenkomstruimte zal gaan functioneren waarbij het onderwijs en bedrijfsleven tot elkaar komen.

I-CATCHER

Het Edulab & Ondernemerslab, ontworpen door BCT-architecten, zal zich vestigen in de grote centrale hal van het ROC en zal straks niemand meer ontgaan door haar opvallende ‘‘knalrode’’  kleur. Het  Ondernemerslab zal hierdoor een ware I-catcher worden binnen het ROC. Naast de functionele functie zal het  Edulab & Ondernemerslab vooral bekend gaan staan als een “trefpunt’’ binnen het ROC.

TREINSTEL

Niet alleen de kleur is zeer indrukwekkend en opvallend maar ook het ontwerp. Met een ‘beetje’ fantasie lijkt het alsof er een treinstel de hal binnen is gereden , welke staat te wachten op haar passagiers die elk moment in kunnen stappen.

Prefab Edulab

De werkzaamheden worden in overleg met het ROC zo uitgevoerd dat het onderwijs tijdens de interne uitbreiding zo min mogelijk hinder ondervind. Zo wordt onder andere het Edulab volledig geprefabriceerd in de fabriek en alleen gemonteerd in de hal van de Gieterij.

Prefabricage Edulab

Vergelijkbare Projecten

Onderhoud & renovatie

Onderwijs