Ver-/nieuwbouw School met de Bijbel 'De Kraats'

Bennekom


 • Architecten:
  LA Architecten Ingenieurs
 • Opdrachtgever(s):
  HEVO advies en bouwmanagement
 • BVO:
  1.840 m2
 • Type:
  Onderhoud & renovatie, Onderwijs


School met de Bijbel ‘De Kraats’ ondergaat ver-/nieuwbouw op huidige locatie

Hegeman Bouwgroep krijgt opdracht voor de renovatie en gedeeltelijke nieuwbouw van de School met de Bijbel ‘De Kraats’ te Bennekom. De verwachting is dat de werkzaamheden eind mei 2019 zullen starten. De werkzaamheden worden zo gepland dat de lessen zonder hinder door kunnen gaan.

Levensduurverlenging

Het bestaande schoolgebouw bestaat uit verschillende bouwdelen; de ‘oudbouw’-delen dateren uit 1913 en 1973 en het ‘nieuwbouw’-deel uit 2007. Totaal brutovloeroppervlak is 1.840 m². De ver-/nieuwbouw geldt voor de bouwdelen uit 1913 en 1973 met een upgrading van de nieuwbouw uit 2007 waarbij de kwaliteit van het gehele schoolgebouw gelijk wordt geschakeld voor een totale levensduurverlenging (circa 30-40 jaar). Het gebouw wordt aangepast aan de huidige moderne eisen en zal daarmee voldoen aan het nieuwbouw Bouwbesluit 2015 met ambitie BENG.

Veilige verbinding

Naast de algehele renovatie zal er een nieuwe verbinding gemaakt worden van circa 100 m² tussen de oude delen en het nieuwbouwdeel, ter verbetering van de toegang en veiligheid van het gebouw. De nieuwe verbinding  bestaat uit een glazen vliesgevel waardoor er na verbouwing ook veel meer licht door de verschillende bouwdelen zal komen.

BENG

Naast de bouwkundige aanpassingen komen er volledig nieuwe installaties om aan de BENG-ambitie te voldoen.

Locatie - Bennekom


Vergelijkbare Projecten

Onderhoud & renovatie

Onderwijs