Ver-/nieuwbouw School met de Bijbel 'De Kraats'

Bennekom


 • Architecten:
  LA Architecten Ingenieurs
 • Opdrachtgever(s):
  HEVO advies en bouwmanagement
 • BVO:
  1.840 m2
 • Type:
  Onderhoud & renovatie, Onderwijs


Ver- en nieuwbouw voor School met de Bijbel ‘De Kraats’ 

Hegeman Bouwgroep heeft de renovatie en gedeeltelijke nieuwbouw van de School met de Bijbel ‘De Kraats’ te Bennekom gerealiseerd. De werkzaamheden ziijn zo gepland dat de lessen zonder hinder door konden gaan.

Levensduurverlenging

Het bestaande schoolgebouw bestaat uit verschillende bouwdelen; de ‘oudbouw’-delen dateren uit 1913 en 1973 en het ‘nieuwbouw’-deel uit 2007. Totaal brutovloeroppervlak is 1.840 m². De ver-/nieuwbouw geldt voor de bouwdelen uit 1913 en 1973 met een upgrading van de nieuwbouw uit 2007 waarbij de kwaliteit van het gehele schoolgebouw gelijk wordt geschakeld voor een totale levensduurverlenging (circa 30-40 jaar). Het gebouw is aangepast aan de huidige moderne eisen en voldoet daarmee aan het nieuwbouw Bouwbesluit 2015 met ambitie BENG.

Veilige verbinding

Naast de algehele renovatie is er een nieuwe verbinding gemaakt van circa 100 m² tussen de oude delen en het nieuwbouwdeel. Hiermee is de toegang en veiligheid van het gebouw verbeterd. De nieuwe verbinding  bestaat uit een glazen vliesgevel waardoor er veel meer licht door de verschillende bouwdelen komt.

BENG

Naast de bouwkundige aanpassingen zijn de installaties volledig vernieuwd om aan de BENG-ambitie te voldoen.

Locatie - Bennekom


Vergelijkbare Projecten

Onderhoud & renovatie

Onderwijs