Nieuwbouw Zorg- en Woongebouw Machtella

Bennekom


 • Architecten:
  Rau en Partners Kingmalaan, Amsterdam
 • Opdrachtgever(s):
  Stichting Opella, Bennekom en Stichting Woonstede, Ede
 • BVO:
  5.055 m2
 • Type:
  Wonen, zorg, welzijn


In het Baron van Wassenaerpark te Bennekom zijn in opdracht van Stichting Opella en woningcorporatie Stichting Woonstede 4 gebouwen gerealiseerd met zorg- en woonfuncties. Het derde gebouw in het Baron van Wassenaerpark is Machtella. Hegeman voerde het project in bouwteam uit.

RONDE VORM

Het gebouw heeft een ronde vorm, om een binnenplaats, waar op de begane grond de zorgplint is gerealiseerd. Trapsgewijs bevinden zich hierboven 33 appartementen, tot een hoogte van 4 verdiepingen. De platte daken zijn als daktuinen in gebruik (370m2). Deze constructie is gekozen vanwege de dan mooie doorkijk vanuit de overzijde van het park.

NATUURLIJKE AFWERKING

De gevel heeft een natuurlijke afwerking met hout en houten kozijnen om het gebouw te laten aansluiten bij de sfeer van het landschapspark. De zorgplint heeft een hoog afwerkingsniveau. Dit komt overigens in het gehele gebouw terug, want de 33 appartementen zijn voorbereid op zorgverlening. Dit is onder meer terug te vinden in de toegangscontrole met videofoon, hoge geluidswerende voorzieningen en een allarmeringssysteem voor bewoners.

Locatie - Bennekom


Vergelijkbare Projecten

Wonen, zorg, welzijn