Blauwe Weide fase 3

Arnhem


 • Architecten:
  01-10 Architecten
 • Opdrachtgever(s):
  Vivare, Arnhem
 • BVO:
  66 appartementen en 26 koopwoningen
 • Type:
  Ontwikkeling, Woningbouw, Gestapelde woningbouw, ICB


Na realisatie van de tweede fase van het herstructureringsproject ‘De Blauwe Weide’ heeft Hegeman ook de derde fase gerealiseerd. Blauwe Weide fase 3, is een project van Vivare, woningcorporatie uit Arnhem.

Vivare heeft een aanbestedingsprocedure uitgeschreven voor fase 3, waarin als doel werd gesteld om met behulp van hedendaagse methoden en technieken , zoals ketenintegratie, Lean (managementvaardigheden) en BIM (informatieplatform) te komen tot de ontwikkeling van de bouw van 66 huurappartementen op een halfverdiepte kelder (met parkeerplaatsen en bergingen) en 26 eengezinskoopwoningen.
De nieuwe aanpak staat of valt met de partners. Vivare schreef een openbare aanbesteding uit en vroeg de 38 geïnteresseerde partijen naar hun opvattingen over ketenintegratie, maatschappelijk verantwoord ondernemen en LEAN. Zo bleven er drie kandidaten, waarvan Hegeman er één was, over om mee in gesprek te gaan.

De aannemers en hun bouwkundig team maakten kennis met het projectteam van Vivare en de architect. Tijdens deze dialoogronde werd de vraag van Vivare en haar doelstellingen voor het project samen scherp gesteld.Vervolgens kregen de partijen, op basis van een vaststaand budget, de kans een aanbod op maat te schrijven. Hegeman Bouwgroep Almelo bleek over de beste papieren te beschikken met de inzet van het ketenintegratiesysteem ICB.

Presikhaaf is een leuke, levendige en kindvriendelijke wijk waar de afgelopen tijd veel is gedaan om het de bewoners nog meer naar hun zin te maken. Zo is het heerlijke grote park zodanig heringericht dat het meer dan ooit een ideale locatie is voor de meest uiteenlopende activiteiten.
Verder is de infrastructuur verbeterd en zijn er op diverse plaatsen nieuwe speelvoorzieningen aangebracht. Een geweldige aanwinst is ook het nieuwe mulitfunctioneel centrum, waarin een basisschool, jongerencentrum en consultatiebureau zijn ondergebracht.
De Blauwe Weide is een fraai nieuw wijkdeel in Presikhaaf 1. Het ligt op een ideale locatie, pal ten westen van Park Presikhaaf, vlakbij het centrum van Arnhem, de snelweg en het station. Natuurlijk zijn alle winkels en andere voorzieningen van Presikhaaf bij de hand.

Locatie - Arnhem


Vergelijkbare Projecten

Ontwikkeling

Woningbouw

Gestapelde woningbouw

ICB