Herstructurering Landsherenkwartier

Deventer


 • Architecten:
  ZEEP architecten en 19 Het Atelier architecten 
 • Opdrachtgever(s):
  Woonbedrijf Ieder1
 • BVO:
  8 woonblokken, 154 woningen
 • Type:
  Ontwikkeling, Woningbouw, ICB


Met de realisatie van 19 woningen ‘Koningshof’ is de herstructurering van de wijk Het Landsherenkwartier voltooid. De herstructurering van het Landsherenkwartier maakte deel uit van het totale vernieuwingsprogramma ‘Keizerslanden vernieuwt”.

In totaal zijn in opdracht van en in samenwerking met Woonbedrijf Ieder1, 8 plandelen met in totaal 154 woningen door Hegeman Bouwgroep ontwikkeld en gerealiseerd. Hierbij werden huur- en koopblokken afgewisseld.
 
De woningen zijn volledig gebaseerd op het ICB- modelwoning platform. Een standaard proces van ontwikkeling, engineering en realisatie met een team van vaste co-makers. Technisch gebaseerd op een betoncasco met kapconstructie. In het gehele proces staat het ICB-BIM model centraal waar op alle fronten op basis van de lean-systematiek continu verbeteringen worden doorgevoerd.

Binnen de geboden mogelijkheden hebben wij getracht de woningen zo onderhoudsarm mogelijk te realiseren. Hierbij kan gedacht worden aan kunststof kozijnen, EPDM-dakbedekking, maar ook volledige vloerverwarming (inclusief zolder), gebruikmaken van stadsverwarming en het gasloos uitvoeren van de woning.

De plandelen zijn per deel gesitueerd in een carrévorm, waarbij de tuinen en bergingen naar binnen zijn gericht. In het centrum bevinden zich de bewoners parkeerplaatsen. Deze zijn middels een poort toegankelijk. 
De 3-laags eengezinswoningen zijn ruim van opzet, hebben op de eerste verdieping 3 slaapkamers en een zolderverdieping met een vaste trap. De verschillende types verschillen van elkaar in kapvorm, indeling, inhoud, oppervlakte en beukmaat. De woningen hebben een ruime tuin, en in het geval van de hoekwoningen een ruim dakterras.
 

Locatie - Deventer


Vergelijkbare Projecten

Ontwikkeling

Woningbouw

ICB