Nieuwbouw woon-, zorg- en dagvoorziening De Kemphaan

Raalte


 • Architecten:
   Rik Lagerwaard Architecten
 • Opdrachtgever(s):
  Stichting Zozijn
 • BVO:
  5.500m2
 • Type:
  Wonen, zorg, welzijn, Utiliteitsbouw


Op de locatie De Kemphaan heeft Hegeman Bouwgroep 2 gebouwen met zorgwoningen en een gebouw voor dagbesteding gerealiseerd. Het gehele nieuwbouwproject heeft een oppervlakte van 5.500m2. Daarnaast hebben we het dienstencentrum op deze locatie van ongeveer 1.000m2 gerenoveerd. 

Van intensieve zorg tot dagbesteding

De nieuwbouw omvat 69 zorgwoningen in twee woongebouwen waarvan 49 appartementen op de begane grond en 20 appartementen op de verdieping. De diverse appartementen bieden een huiselijkheid en veiligheid voor zowel bewoners met intensieve zorg als begeleid wonen. Naast de woongebouwen is er een gebouw voor dagbesteding gerealiseerd, waar 80 cliënten gebruik van kunnen maken.

Betekenis geven aan ruimte

Vanuit de grondhouding 'gezien worden zoals je bent'  ondersteunt Stichting Zozijn op een professionele manier kinderen en volwassenen met beperkingen  om te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over hun eigen leven. Vanuit de visie betekenis geven aan ruimte draagt Hegeman Bouwgroep bij met het creëren van een omgeving waar mensen zich thuis voelen en die van betekenis is voor de gebruikers. Een goede combinatie dus. 

Kenmerkend ontwerp

Het ontwerp van Rik Lagerwaard architecten kenmerkt zicht door de diverse patronen gemetselde gevels en de bruin gekleurde keramische dakpannen. De drie gebouwen hebben een totale oppervlakte van 5.500 m2. Deze bestaat uit ongeveer 1.000m2 dagbesteding en 4.500m2 wonen.

Locatie - Raalte


Vergelijkbare Projecten

Wonen, zorg, welzijn

Utiliteitsbouw