Renovatie CSG Het Noordik

Almelo


 • Architecten:
  SeARCH.nl bv 
 • Opdrachtgever(s):
  CSG Het Noordik 
 • BVO:
  Renovatie van CSG Het Noordik 
 • Type:
  Onderhoud & renovatie, Onderwijs, Utiliteitsbouw


Voor het CSG Het Noordik hebben we één van de vier scholen voor VMBO, HAVO, gymnasium en atheneum totaal verbouwd. De vestiging aan de Noordikslaan voldeed volgens het schoolbestuur niet meer aan de eisen van deze tijd. 

Constructieve en interne verbouwing

Het gebouw aan de Noordikslaan bestaat uit 3 bouwlagen en is van binnen en buiten gerenoveerd. De complexe verbouwing was niet alleen constructief van aard maar ook qua interieur is er grondig verbouwd. Zo is er een podiumtrap gecreëerd die de verbinding maakt van de begane grond naar de eerste verdieping en tevens dienst doet als ontmoeting-, werk- en pauzeplek voor leerlingen.

Gestroomlijnd proces

De opdrachtgever is zeer tevreden over het verloop van de werkzaamheden. Geruime tijd liepen bouwvakkers en leerlingen door elkaar in de school zonder elkaar in de weg te lopen. De werkzaamheden werden zo gepland dat de lessen zonder hinder door konden gaan en ook in de vakantieperiode is er hard doorgewerkt zodat de leerlingen hun nieuwe schooljaar in de de verbouwde school konden starten. Met het voltooien van de eerste fase van de verbouwing is Het Noordik  een moderne school die voldoet aan de eisen van deze tijd.