Nieuwbouw woon- en zorgvoorziening Het Boshuis

Wilp


 • Architecten:
  Rik Lagerwaard Architecten
 • Opdrachtgever(s):
  Stichting Zozijn
 • BVO:
  1.100m2
 • Type:
  Wonen, zorg, welzijn


Continuïteit 

Na het bouwen van de zorgwoningen de Kemphaan te Raalte voor Stichting Zozijn, hebben wij het woonvoorzieningengebouw Het Boshuis in de wijk Veld en Weide op het landgoed de Lathmer te Wilp gerealiseerd. Tijdens de realisatie konden de begeleiding, zorg en overige diensten gewoon doorgang vinden. Continuiteit in zorg én continuïteit in samenwerking. 

Begeleid wonen en intensieve zorg in één gebouw

Het nieuwe gebouw biedt woonruimte aan in totaal 20 personen. Op de benedenverdieping zijn 10 kamers voor mensen die intensieve zorg nodig hebben. Op de bovenverdieping die naast de trap ook met een lift te bereiken is, kunnen 10 mensen begeleid wonen. Iedere cliënt heeft een eigen zit/slaapkamer met eigen sanitair. Daarnaast zijn er een aantal gemeenschappelijke voorzieningen. 

Samenwerking

Door de samenwerking bij de realisatie van De Kemphaan weten wij wat belangrijk is voor opdrachtgever Zozijn en hun cliënten. Door de korte lijnen en onderlinge communicatie verlopen de verschillende processen soepel naast elkaar. In navolging op Het Boshuis zijn we inmiddels gestart met de bouw van het dienstencentrum wat gelegen is op hetzelfde landgoed. 

 

 

 

 

Locatie - Wilp


Vergelijkbare Projecten

Wonen, zorg, welzijn